Food for thought

“Food for thought” pentru ca acesta era un subiect caruia trebuia sa-i las timp sa se aseze, sa-l diger, pentru ca in final sa am o pozitie in raport cu el si in raport cu felul in care m-am schimbat de la momentul salvarii draftului.

Trebuia sa capete o forma super elaborata, sa aiba un titlu schimbat, in urma analizei problemei sau poate chiar ca urmare a unei revelatii. [Heh, poate "Umanizandu-l pe Catalin Popa", in spiritul articolului precedent] Dar nu a existat nicio revelatie, am realizat doar ca persoana care a afirmat lucrul asta avea dreptate:

“Orice ai realiza, oricat te-ai stradui, nu vei fi niciodata in stare sa-ti cultivi un soi de umanitate neipocrita si dezinteresata.”

Da, avea dreptate. Exista doua elemente in povestea asta: evolutia mea in raport cu mine, in sensul de autodepasire si capacitatea mea de a ma apropia de alte persoane intr-un mod mai putin egoist. Nu ma refer doar la relatii. Nu stiu daca toata goana asta dupa reinventare, indiferent ca e prin scris pe blog sau prin teatru, ma va schimba in bine sau, dimpotriva, va accentua felul in care ma izolez de altii. Acuma, sa nu credeti ca o iau in tragic.  Situatia asta imi aduce destule satisfactii. Lucrurile cu care-mi umplu timpul liber ma fac sa ma simt bine. Intr-un mod egoist, ce-i drept.

La un exercitiu de actorie, colegii mi-au scris pe biletele calitatile si defectele. Pe unul din bilete scria “nu iubesti suficient”. Am fost surprins, pentru ca cineva m-a deslusit atat de usor (era vorba de niste colegi relativ noi). As fi protestat: “heeei, dar la un moment dat stiam sa iubesc”. Mda, dar am uitat intre timp. Nu stiu cum s-a intamplat asta. Poate prea multe dezamagiri legate de cei din jur si ce primeam inapoi in momentul in care ma agitam sa le fac pe plac.

Concluzie? Dracu’ s-o ia, n-am niciuna. Voiam doar sa-mi cer scuze pentru cei care au avut asteptari de la mine in ultima vreme, dar pe care i-am dezamagit. Imi pare rau. :|

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars6 Stars7 Stars (3 votes, average: 6.33 out of 7)
Loading ... Loading ...


    Articole asemanatoare:
 1. Random thought #46
 2. Random thought #47
 3. (Not so) Random thought #9
 4. Random thought #3

This entry was posted in Toate and tagged , , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

18 Comments

 1. Posted December 17, 2009 at 11:40 am | Permalink

  pe mine m-a intristat post-ul asta :( si cumva as vrea sa zic ceva dar ceva ma retine. (nu, nu e vorba de dezamagire, nimic de genu) poate o voi face cu alta ocazie. oricum, sper sa realizezi candva ca citatul ala e fals… nimic in viata nu te aduce mai aproape de fericire decat a oferi dezinteresat.

 2. Posted December 17, 2009 at 12:09 pm | Permalink

  Eu mizez pe reiventarea=schimbarea spre bine; in niciun caz, izolarea de ceilalti. Un usor egoism e oricum indicat. Keep up the good work. :)

 3. Posted December 17, 2009 at 12:35 pm | Permalink

  reinventeaza-te cat vrei, atata doar sa nu uiti niciodata ca esti om, sa nu-ti pierzi umanitatea undeva pe drum, asta e din pct meu de vedere cel mai important, pentru noi toti

 4. Catalin
  Posted December 17, 2009 at 2:22 pm | Permalink

  @Cami.. eh, si bucuria de a darui e un soi de egoism mascat in altruism, dar deja o dau in filozofie. :) )
  Nu trebuia sa te intristeze postul asta. Ma simt mai bine ca acum cativa ani, de exemplu. Atunci eram mai cald fata de altii, dar nu aveam o directie clara in viata, nici macar pe termen scurt.

 5. Catalin
  Posted December 17, 2009 at 2:28 pm | Permalink

  @Madelaine.. hey, uite ca cineva ma intelege. >:D< Merci. :)
  @codeus.. stii care-i partea ironica? Oamenii care au mai mult succes pot face mai mult bine pentru cei din jur, chiar daca devin mai reci. Important e sa fie bine intentionati. In schimb, un om care isi va sacrifica in mod constant timpul si resursele pentru altii, va avea o arie restransa in care sa poata face bine.

 6. Posted December 17, 2009 at 3:38 pm | Permalink

  poate iti vine greu sa crezi, dar nu e nici un pic de egoism la mijloc, e pur altruism si din suflet. :)

 7. Catalin
  Posted December 17, 2009 at 4:25 pm | Permalink

  Imi vine greu sa cred, sincer. :)
  Daca ai face gesturile astea din umbra, fara sa stie nimeni ca le faci tu, te-ai mai bucura la fel?

 8. Posted December 17, 2009 at 5:15 pm | Permalink

  Cred ca ai ceasca prea plina, daca as incerca sa torn ceva, s-ar varsa pe langa… :)

 9. Posted December 17, 2009 at 7:23 pm | Permalink

  dar pe langa defecte, exista si calitati!
  canalizeaza-te pe ele, iar incearca sa transformi defectele in calitati. nimeni nu iti spune sa te schimbi brusc, fiecare e unic in felul lui, si oricat de darnica si bunavoitoare este o persoana, tot pierde ceva. :D

  [ma rog, n-am nici cea mai vaga idee de ce spun chestiile astea :lol: ]

 10. Catalin
  Posted December 17, 2009 at 11:16 pm | Permalink

  @Cami.. in ce sens? Ca nu sunt receptiv sau in sensul ca am prea multe pe cap?
  @Mada.. eu imi cultiv calitatile, n-as avea o parere prea buna despre mine daca nu as incerca sa devin mai bun in mod constant. Acuma.. depinde si ce calitati imi cultiv, in detrimentul celor ignorate..

 11. Posted December 17, 2009 at 11:54 pm | Permalink

  none of the above :) )
  in acest sens http://www.101zenstories.com/index.php?story=1

 12. Catalin
  Posted December 18, 2009 at 12:17 am | Permalink

  Uhhm, deci “nereceptiv”??? :P

 13. Posted December 18, 2009 at 12:59 am | Permalink

  Bine, fie, nereceptiv :P
  Oricum, la treaba cu “prea multe dezamagiri legate de cei din jur si ce primeam inapoi in momentul in care ma agitam sa le fac pe plac” pot relationa din plin. M-am invatat, insa, mine ulterior sa nu mai am nici un fel de asteptari. Daca vreau sa le fac pe plac o fac pur si simplu si gata.

 14. Catalin
  Posted December 18, 2009 at 1:06 am | Permalink

  Ca sa nuantez ce am scris in articol. I’m not THAT selfish. Dar daca simt ca o persoana ma trage in jos si necesita prea mult din timpul si energia mea, prefer sa ma indepartez de ea.
  PS. nu-mi merge blogul tau :|

 15. Posted December 18, 2009 at 1:14 am | Permalink

  am inteles :)
  p.s. stai linistit, n-am mai postat nimic nou, o sa scriu maine ceva. vroiai sa comentezi ceva?

 16. Catalin
  Posted December 18, 2009 at 1:33 am | Permalink

  Pai mi-am adus aminte de ultimul comentariu pe care-l lasasem. :)
  Dar nu-i graba, ma uit maine. :*

 17. Posted December 18, 2009 at 4:40 pm | Permalink

  ” Dar daca simt ca o persoana ma trage in jos si necesita prea mult din timpul si energia mea, prefer sa ma indepartez de ea.”

  EXACT asa sunt si eu! :D

 18. Catalin
  Posted December 18, 2009 at 5:10 pm | Permalink

  Nu se poate. Am pus monopol pe atitudinea aia. :P

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

Subscribe without commenting