Sezatoare virtuala. Ziua 19. Vasco da Gama

Ce pot spune despre poezia asta? E.. haioasa. Luate cate 2-3-4, versurile sunt faine. Luate ca intreg, nu prea au sens, dar sunt faine. :D
Rezistati 11 minute? :)


Vasco da Gama, de Gellu Naum

Text: nedisponibil


Detalii despre aceasta initiativa gasiti aici.

Ce vreau de la voi, cititorii sau “privitorii” este:

1. feedback la interpretarea originala
2. propuneri de improvizatie pe text.
3. propuneri de texte noi.
3a. propuneti recitatorul preferat pentru un text nou sau un text interpretat de altcineva
4. dati mai departe persoanelor pasionate care ar fi interesate sa urmareasca aceasta serie sau chiar sa participe
5. sa prindeti curaj si sa participati si voi la sezatoare
6. promovati initiativa si/sau poeziile preferate pe blog, twitter si facebook
7. studentii, precum si cei care se pregatesc pentru admitere la facultatea de actorie sunt incurajati sa comenteze aceste clipuri. Daca aveti intrebari, nu ezitati sa comentati.

Multumim :)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars6 Stars7 Stars (4 votes, average: 6.25 out of 7)
Loading ... Loading ...


    Articole asemanatoare:
 1. Sezatoare
 2. Rezultate sondaj II
 3. Doua chestii
 4. Sumarul zilelor 32-46

This entry was posted in arta and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

9 Comments

 1. Phoenix
  Posted October 5, 2010 at 9:30 pm | Permalink

  se aude cam incet si n-ai pus nici versurile scrise :D daca nu mi-ar placea coafura actorului ca sa urmaresc poezia pana la capat, asta s-ar putea numi tortura :D tortura in suspans…

 2. Posted October 7, 2010 at 3:34 pm | Permalink

  Fara suparare, dar parca l-ai luat cu de-a sila sa ne citeasca poezia si dupa primele 2 minute nici nu se mai uita la noi, necum sa-i dea interpretare :) Si cum a aratat anterior (daca nu ma insel) ca poate mult mai bine de atat, eu zic ca poate vine cu o noua versiune…

 3. Catalin
  Posted October 7, 2010 at 3:55 pm | Permalink

  Fara suparare, daca “l-ai” e o exprimare generala, cu suparare, daca prin “l-ai” te referi la mine. :)
  Pentru ca am insistat sa nu faca poezia asta si sunt impotriva lecturii in sezatoare. Am facut o exceptie in cazul lui Cata, pentru ca adusese, deja, o contributie importanta la sezatoare. :)

 4. Posted October 7, 2010 at 3:57 pm | Permalink

  Aha, deci e singur “vinovat” de raspunsul ce l-am dat :D Iar “l-ai luat” e asadar clar o exprimare generala – “l-a luat” :)

 5. Catalin
  Posted October 7, 2010 at 4:02 pm | Permalink

  Si aseara l-am convins pe Catalin sa nu citeasca o poezie, s-a ambitionat si a invatat-o intr-o ora, in timp ce mai schimbam impresii despre facultate. :)

 6. Posted October 8, 2010 at 12:43 am | Permalink

  he he.. sry Catalin, uite se ia lumea de tine.

  @Diana
  nu, nu ne forteaza nimeni sa spunem sau citim poezii. O facem fiecare pentru ca asa avem noi nevoie, asta vrem.. nu ne forteaza nimeni si nimic, nu vine deadline-ul, nici sfarsitul lumii, nici mama sau tata sa ne controleze la teme.

  Referitor la interpretarea mea, eu sunt multumit de ea si tin mai mult la poezia asta ca experiment, chiar asa cum a iesit decat la o poezie ‘bine spusa’ din repertoriul meu anterior. La fel a fost si cand am zis niste poezii de Tagore la o sezatoare lumea n-a fost impresionata. Dar in mine vibrau niste chestii. Asta e. Sunt obisnuit sa fiu singur impotriva tuturor sau neinteles. Sunt perceput la mai multe niveluri si asta speram sa fie si el un nivel. Nu mi-am propus sa fiu populist prin poezia asta. E un gen mai greu de inghitit. Trebuie sa fi un pic nebun ca sa-l inghiti. Oricum, multumesc ca ai ascultat-o / tolerat-o. Mi se pare extraordinar si am fost f bucuros cand Catalin a postat-o.

 7. Posted October 9, 2010 at 11:42 am | Permalink

  @Cata O Glumeam cu acel “luat cu sila” :) Doar nu crezi ca imi chiar inchipuiam ca n-ai avut incotro…. Cat despre a fi neinteles si impotriva tuturor, am ceva experienta acolo chiar daca le feminin :) Problema totusi e de multe ori nu ca nu s-ar gasi lume sa inteleaga/rezoneze cu ce spui tu, ci ca nu s-a reusit comunicarea. De aceea nici n-am “criticat” interpretarea/viziunea in sine ci am zis in esenta ca …n-a ajuns mesajul pana la mine, deci nu prea am ce comenta.

 8. Posted October 9, 2010 at 12:23 pm | Permalink

  vreau sa zic inca ceva, de natura mai degraba cromatica, de nuanta, decat matematica.. intre timp, de ieri pana zi, vocabularul meu s-a schimbat un pic. Nu as mai spune “singur impotriva tuturor” si nici “un pic nebun”. Astea sunt expresiile unei imaturitati lingvistice si nu numai, de care alaltaieri dadeam dovada, dar pe care azi am depasit-o. Am ascultat intre timp circa 40 de pareri ale unor colegi in privinta vietii lor si pot spune ca, in ceea ce ma priveste, pot spune acum doar ca incerc din cand in cand sa fiu diferit si incerc sa demonstrez cate ceva celor din jur. Sigur e foarte greu sa fi in postura asta. Nu sti cand ai gresit si cand ai avut dreptate.. si nu sunt genul care ar vrea sa moara cu dreptatea in mana. Vasco da Gama e o poezie diferita.. dar nu pentru ceea ce spune, ci pentru ceea ce reprezinta. Mesajul, pentru mine, este unul destul de jovial, in incercarea de a demonstra ca noi oamenii ne bazam pe tot felul de expresii, care mai de care mai reprezentative pentru tot felul de convingeri pe care le avem. Alaturand aceste expresii, in forma dadaista, intr-o legatura foarte slaba unele cu altele, practic tot babilonul convingerilor lumii e demontat cu aceeasi placere cu care nihilistii neaga absolut orice din convingerea ca asta e singurul lucru pe care il pot face cu convingere. E mai important sa sti sa spui un ‘nu stiu’ sau ‘nu-mi pasa’ sincer, decat sa te avanti intr-o idee care nu e a ta. Nu sunt nici macar nihilist, sau fanatic al lui cioran, dar cred cu foarte mare convingere ca avem niste nume, precum gelu naum si altii, pe nedrept uitati in defavoarea unor nume sau ale unor poezii mai putin importante pentru mine..

 9. Posted May 15, 2011 at 10:09 pm | Permalink

  “s-a ambitionat si a invatat-o intr-o ora, in timp ce mai schimbam impresii despre facultate.” – motivant :) eu daca reusesc sa invat o poezie intr-o ora, dupa alte doua am uitat-o complet…
  (ipotetic vorbind, prin reducere la absurd) as incepe sa fac asta pe blogul meu, dar as face-o ca sa exprim anumite sentimente pentru anumite persoane (you not included :D ) intr-un mod mai… estetic… grandios… explorand diverse laturi… numai ca, dupa ce le exprim, emotiile/dorintele respective dispar… si incep sa ma simt din ce in ce mai pustie…
  la voi tot asa e? va exprimati trairi reale prin asta sau o vedeti ca pe un mod de a evada de lumea reala?

One Trackback

 1. By polimedia.us/fain/ on October 6, 2010 at 3:43 pm

  Sezatoare virtuala- Ziua 19- Vasco da Gama – A blog on evolution…

  Ce pot spune despre poezia asta? E.. haioasa. Luate cate 2-3-4, versurile sunt faine. Luate ca intreg, nu prea au sens, dar sunt faine. :D
  Rezistati 11 minute? :)

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

Subscribe without commenting